Google marketing

Het verschil in Google Shopping

Google Shopping, Google Smart Shopping (dat niet meer bestaat) en Google Performance Max campagnes zijn verschillende manieren om je producten te adverteren via Google. Hieronder wordt het verschil tussen deze campagnes uitgelegd.

Google Shopping

Google Shopping is een manier om je producten te laten zien in zoekresultaten op Google. Wanneer gebruikers zoeken naar producten die overeenkomen met de producten die je aanbiedt, zullen deze producten worden getoond in de zoekresultaten. Dit zijn gesponsorde zoekresultaten, waarbij de adverteerder betaalt per klik op de advertentie.

Google Smart Shopping

Google Smart Shopping was een campagne vorm die automatisch producten promootte via een combinatie van zoek- en display-advertenties. Het gebruikte machine learning om de beste producten en doelgroepen te selecteren voor een specifieke advertentiecampagne. Smart Shopping is nu opgenomen in Google Performance Max campagnes.

Google Performance Max

Google Performance Max is een nieuwe manier van campagnebeheer die automatisch de beste producten en doelgroepen selecteert voor een specifieke advertentiecampagne. Het gebruikt ook machine learning voor het optimaliseren van de prestaties van de campagne. Deze campagneoptie stelt adverteerders in staat om hun producten te adverteren op zoekresultaten, display-advertenties en video-advertenties.

Samenvatting

Google Shopping is een manier om je producten te laten zien in zoekresultaten op Google. Google Smart Shopping was een campagne die automatisch producten promootte via een combinatie van zoek- en display-advertenties. Google Performance Max is een nieuwe campagneoptie die automatisch de beste producten en doelgroepen selecteert voor een specifieke advertentiecampagne, waarmee adverteerders hun producten kunnen adverteren op zoekresultaten, display-advertenties en video-advertenties.

Shopping is een uitstekende manier om producten te adverteren aan mensen die specifiek op zoek zijn naar producten zoals die van jou. Dit is omdat gebruikers zoeken naar producten die overeenkomen met de producten die je aanbiedt, waardoor de kans groter is dat ze geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

Google Smart Shopping was een campagne die gericht was op het automatiseren van het proces van productpromotie. Dit betekende dat adverteerders niet handmatig hun producten en doelgroepen hoefden te selecteren. In plaats daarvan gebruikte de campagne machine learning om de beste producten en doelgroepen te selecteren voor een specifieke advertentiecampagne. Dit maakte het proces van productpromotie eenvoudiger en efficiënter.

Google Performance Max is een nieuwe manier van campagnebeheer die gericht is op het automatiseren van het proces van productpromotie. Net als Smart Shopping gebruikt deze campagneoptie machine learning om de beste producten en doelgroepen te selecteren voor een specifieke advertentiecampagne. Echter, in tegenstelling tot Smart Shopping, biedt Google Performance Max de mogelijkheid om producten te adverteren op zoekresultaten, display-advertenties en video-advertenties. Dit geeft adverteerders de mogelijkheid om hun producten op meerdere manieren te adverteren en hun bereik te vergroten.

Samengevat, Google Shopping is gericht op zoekresultaten, Google Smart Shopping was gericht op automatisering van het proces van productpromotie en Google Performance Max is gericht op automatisering van het proces van productpromotie en het vergroten van bereik door producten te adverteren op zoekresultaten, display-advertenties en video-advertenties.

Related Articles

Back to top button